TAUS OTVORIO PREDSTAVNIŠTVO U HRVATSKOJ!

 

Sukladno dugoročnim ciljevima o regionalnoj i međunarodnoj suradnji, Balkanska asocijacija za transakcionu analizu – TAUS od sada ima predstavništvo i u Hrvatskoj.

Sjedište TAUS-a u Hrvatskoj nalazi se u Rijeci, gradu prepoznatljivom po multikulturalnosti i različitosti te je takav spoj rezultirao savršenim mjestom za rast, razvoj i promociju humanističke filozofije na kojoj transakcijska analiza (TA) počiva.

 

TAUS je u riječku luku uplovio još 2015. godine organizirajući prvi uvodni tečaj iz TA (TA 101) i od tada je postepeno formirao osnove za redovne radionice.

Danas TAUS u Rijeci nudi redovnu edukaciju i superviziju na mjesečnom nivou pod vodstvom certificiranih trenera i supervizora transakcijske analize.

 

Glavni ciljevi osnivanja TAUS-a su pružanje podrške u akademizaciji TA u regiji i promoviranje znanstvene osnovanosti na polju transakcijske analize, kao i zalaganje za visoke standarde treninga u TA u skladu sa novim teorijskim, istraživačkim i stručnim tendencijama i etičnosti u praksi obavljanja psihoterapije, edukacije i supervizije. Također ostali ciljevi kojima je TAUS posvećen su sprovođenje znanstveno-istraživačkih djelatnosti, sudjelovanje u organizaciji stručnih konferencija i objavljivanje stručne literature.

Razlozi za osnivanje regionalne asocijacije su jezične sličnosti i geografska blizina, koje pružaju priliku za zajedničku organizaciju sa drugim asocijacijama iz regije u izvođenju treninga za manje zastupljena polja primjene TA (savjetovanje, edukacijska i organizacijska TA). Postojanje regionalne asocijacije također pruža mogućnost za razvijanje zajedničkih istraživanja i drugih profesionalnih projekata između zemalja u regiji kao i cijeloj Europi.

Od 2017. godine, TAUS je član krovne organizacije EATA-e (Europske asocijacije za TA) čime je postao prva regionalna asocijacija u povijesti EATA-e. Danas sa regionalnim i međunarodnim članstvom čini najveću asocijaciju u regiji koja se neprekidno razvija i širi.

 

TAUS se ovim putem želi zahvaliti svim članovima, edukantima, supervizorima, kolegama i suradnicima na ukazanom povjerenju i podršci u ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

 

UO TAUS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *