Pokreni se! Izađi iz svoje zone komfora! – besplatne radionice za studente

Dragi studenti,

U saradnji sa SKC-om, Taus ponovo organizuje besplatne radionice za studente! Nije li to sjajno?! 🙂

Ovoga puta tema je zona komfora!

Poznato okruženje pruža nam osećaj sigurnosti tako da, manje-više, najčešće znamo šta možemo da očekujemo i kako da se sa tim nosimo. A to je mnogo lakše i sigurnije nego da što bi, recimo, bilo igranje sa bengalskim tigrom. 🙂

Naša zona komfora neizostavno ima svoju funkciju i svoje prednosti. Problem nastaje kada poznato okruženje postaje „suviše poznato“ i kada nam ne dopušta da se dalje razvijamo. Sa druge strane, bilo kakvo istupanje iz zone komfora doživljavamo zastrašujuće. Javljaju se brojni strahovi od neuspeha, od nepoznatog, od toga da će se isuviše promeniti naš identitet… i drugi. Sa druge strane, kada se setimo situacija u kojima smo izašli izvan svoje zone komfora, sigurno smo videli da se ništa toliko „strašno“ nije desilo, naprotiv!

Tema ovog ciklusa radionica biće razumevanje koncepta zone komfora, kao i zašto nam izlazak iz nje često može izgledati gotovo nezamisliv. Pored toga, sa učesnicima ćemo raditi na njihovim konkretnim situacijama u kojima žele da načine promenu, kako u grupi zajedno, tako i kroz individualne konsultacije.

Koncept rada podrazumeva ciklus od tri radionice u trajanju od dva sata i konsultacije između njih. Datumi su: 14. i 28. mart i 11. april. Broj mesta je ograničen na 15 i prisustvo na sve tri radionice je obavezno.

Studenti se mogu prijaviti na mejl: jelena.spremo.psiholog@gmail.com

Radionice drže Jelena Spremo i Bojana Matović. Jelena je doktorant psihologije i master filozof. Bojana je master psiholog i ima 5 godina iskustva u oblasti ljudskih resursa. Njih dve su na 4. godini psihoterapijske edukacije iz transakcione analize.

VIDIMO SE! 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *