O Udruženju transakcionih analitičara

Udruženje transakcionih analitičara TAUS zvanično je osnovano 18.09.2015., u Beogradu, ali je kao ideja postojalo mnogo ranije. Grupa entuzijastičnih osnivača ovog udruženja je osim ljubavi prema transakcionoj analizi delila i ideju koja je vremenom dovela TAUS do onoga što predstavlja danas. Ta ideja je obuhvatala potrebu da se TA akademizuje u Srbiji i regionu i da se empirijski zasnovano znanje promoviše kroz srodne psihoterapijske modalitete, ali i zalaganje zavisoke standarde po pitanju edukacija i treninga koji su u skladu sa aktuelnim teorijsim i praktičnim saznanjima koje etično podržavaju delatnost psihoterapije, edukacije i supervizije. Iz gore navedenog, pojavila se i prirodna potreba za učešćem na naučno-istraživačkim skupovima koji bi naše ciljeve doveli do vidljivih doprinosa ovom psihoterapijskom modalitetu.

Misija našeg udruženja jeste da se ostvarimo i postanemo vidljivi javnosti u Srbiji i regionu, kao i da formiramo krug saradnika i članova koji bi rasli sa nama. Vizija se ogleda u uspostavljanju stabilnog, snažnog i prepoznatljivog udruženja koje će negovati TA i značajno doprineti njenom razvoju.

Naša putanja ka ostvarivanju ovih ciljeva je korelirala sa samim osnivanjem udruženja, što znači da je TAUS prve korake načinio već sredinom oktobra 2015. godine sa prvim radionicama, međunarodnim posetama eminentih stručnjaka, promovisanjem po regionu, itd. Ambiciozni koraci su doprineli našoj vidljivosti među kolegama kao udruženja vrednog pažnje.

Sa prvim članovima počele su i edukacije i supervizije iz transakcione analize, koje su i dalje u toku. Iako je TAUS mlado udruženje, za sada je uradilo već mnogo toga planira da u tom maniru i nastavi.

Nadamo se da ćete nas pratiti na ovoj putanji!

Latest posts by TAUS (see all)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.