Milica Nikolić

Dr Milica Nikolić, doktor medicine, akreditovani psihološki savetnik i psihoterapeut pod supervizijom, sertifikovani trener emocionalne pismenosti i asertivne komunikacije.

Završila Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu 2009. godine sa odličnom prosečnom ocenom. Nakon toga završila pripravnički staž u okviru doma zdravlja, započela volonterski, a zatim i radni odnos na istom mestu, u službi opšte medicine. Tokom četvorogodišnjeg samostalnog lekarskog rada u okviru ambulanti u različitim selima stekla obimno i raznovrsno iskustvo u radu sa pacijentima. 2013. godine ušla u program edukacije za zvanje CTA, oblast psihoterapija. Trenutno akreditovana kao psihološki savetnik u Udruženju za psihoterapiju, savetovanje i koučing Srbije i u Evropskoj asocijaciji savetnika. Psihoterapeut pod supervizijom, u procesu izrade pismenog ispita iz Transakcione analize, oblast psihoterapija, pri EATA-i. Osnivač udruženja „Umeće življenja“ koje kao osnovnu delatnost ima promovisanje i unapređenje zdravlja u širem smislu – zdravlja kao stanja psihičkog, fizičkog i socijalnog blagostanja. To se postiže kroz organizovanje različitih psihološko – edukativnih radionica, medijsku promociju i informisanje, individualni psihoterapijski i savetodavni rad i drugo. Od ostalih završenih edukacija izdvaja se instruktorski nivo edukacije na temu emocionalne pismenosti i asertivne komunikacije u okviru Instituta Psihopolis 2016. godine, kao i edukacija za nivo terapeuta u okviru grane tradicionalne medicine – Usui Reiki 2017. godine. Poseduje iskustvo u organizovanju i vođenju različitih psihološko – edukativnih radionica koje za cilj imaju lični rast i razvoj, rada u okviru različitih projekata (prevencija vršnjačkog nasilja, destigmatizacija psihoterapije itd), učešća u organizovanju i vođenju 101 kursa u okviru TAUS-a (2017. godine), individualnom savetodavnom i psihoterapijskom radu.

Trenutno zaposlena u Centru za edukaciju Đurić u Beogradu, sa opisom posla psihoterapeuta. Takođe, nastavlja sa radom u okviru svog udruženja, u Šimanovcima. Specifičnost u savetodavnom i psihoterapijskom radu, koji je na terenu Transakcione analize, daju znanje i iskustvo kako klasične, tako i tradicionalne medicine.