TAUS u Berlinu zvanično postao član EATA-e.

Berlin, 22. jul 2017. – Balkanska asocijacija za transakcionu analizu – TAUS je zvanično postala članica Evropske asocijacije za TA. Na godišnjem EATA Veću na kojem se raspravljaju pitanja o standardima i unapređenju TA širom Evrope, ove godine na agendi se našlo i pitanje pridruživanja regionalne asocijacije TAUS. Delegati zemalja članica su izglasali “za” za pridruživanje TAUS-a čime je TAUS postao prva regionalna asocijacija u istoriji EATA-e.

 

Glavni ciljevi osnivanja TAUS-a su akademizacija TA u regionu i promovisanje naučne zasnovanosti znanja iz oblasti transakcione analize, kao i zalaganje za visoke standarde treninga u TA u skladu sa novim teorijskim, istraživačkim i stručnim tendencijama i etičnosti u praksi obavljanja psihoterapije, edukacije i supervizije. Takođe ostali ciljevi kojima je TAUS posvećen su sprovođenje naučno-istraživačkih delatnosti, učestvovanje u organizaciji stručnih konferencija i publikovanje stručne literature.

 

Razlozi za osnivanje regionalne asocijacije koja pokriva Srbiju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju, Bugarsku i druge zemlje su jezičke sličnosti i geografska blizina, koje pružaju priliku za zajedničku organizaciju sa drugim asocijacijama iz regiona u izvođenju treninga za manje zastupljena polja primene TA (savetovanje, edukacijska i organizacijska TA). Postojanje regionalne asocijacije takođe pruža mogućnost za razvijanje zajedničkih istraživanja i drugih profesionalnih projekata između zemalja u regionu.

 

Među prvima koji su čestitali i poželeli dobrodošlicu TAUS-u su Krispijn Plettenberg, predsednik EATA-e i Mark Widdowson (TSTA-P), koji je ove godine nagrađen prestižnom nagradom za doprinos istraživanjima od strane Međunarodne asocijacije za TA (ITAA).

 

UO TAUS se ovim putem zahvaljuje svima koji su učestvovali i doprineli u pregovorima sa EATA-om te svim članovima koji su podržali njegov razvoj od osnivanja.

TAUS

TAUS

Balkanska Asocijacija za Transakcionu Analizu
TAUS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *