Učešće članova TAUS na DPP 2016

Kao studenti Departmana za psihologiju (FMK-a), Ognjen Vukotić, Milica Ožegović, Patrick Ellersich i Marijana Krstić izlagali su svoja kvalitativna istraživanja na Danima primenjene psihologije, na Filozofskom fakultetu u Nišu, 30.09.2016. u okviru sekcija za razvojnu psihologiju i mentalno zdravlje. Teme istraživačkih radova štampanih u Zborniku skupa su sledeće ,,Potentials and limitations of Mahover test as discriminative tool for identification of situationally related depressive adaptations of personality” i ,,An Interpretative Analysis of Narrative Reports made by Psychology Students that have Participated in the Experiential Learning Course on Group Dynamics”.

Njihovo istraživanje otvorilo je razna nova pitanja na temu upotrebe projektivnih tehnika van standardizovanih postupaka primene. Istraživanje je rađeno sa ciljem produbljivanja dosadašnjih saznanja o uticaju geografskog ambijenta na ponašajne karakteristike, kao i proširivanje tehnika za neintruzivno proučavanja ličnosti. Drugi rad je analizirao primenu projektivne tehnike pod nazivom ,,grupna priča” za potrebe podsticaja indirektnog i time slobodnijeg izveštavanja o ličnom razvoju, sagledavanjem ličnih promena kroz simboličan opis razvoja grupe kao nezavisnog entiteta.

Nadamo se da će u bliskoj budućnosti interesovanje za kvalitativna istraživanja biti podjednako veliko kao i na samim Danima primenjene psihologije! Članovi udruženja TAUS, Milica, Marijana, Patrick i Ognjen,  zajedno sa ostalim kolegama će nastaviti da pružaju podstrek za dalja istraživanja, rast i razvoj iz oblasti istraživanja mentalnog zdravlja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *